Han vill göra en djungel av well

Berlinbaserade Oliver ”Ollanski” Bieräugel har jobbat som designer och konstnär i 6 år. När han en gång fick ett stort illustrationsuppdrag bestämde han sig för att göra det i papp. Resultatet blev lyckat och han gick tillbaka till barndomsintresset papperspyssel. Sedan har det fortsatt så. För Oliver är papper och wellpapp det perfekta materialet.

– Jag har alltid pysslat med papper, min mamma brukade säga att hon borde ha gift sig med en pappersfabrikant, säger Oliver.

När det gäller fördelarna med wellpapp så handlar det för Oliver om en blandning av tillgänglighet, pris och nostalgi.

– Jag har liksom bemästrat materialet och kan verkligen skapa alla möjliga objekt av det. Det är lätt att arbeta med wellpapp, att skära i, klistra, vika, stapla, fläta och så vidare. Jag älskar att ta ett fyrkantigt papper och att efter några timmar ha en jättedetaljerad korall, sko eller häst. Det är häftigt.

Oliver och en kollega gjorde till exempel en massa saker i wellpapp för introt till en tysk tv-show, “OFFLINE”.
– Då skapade vi allt möjligt från en övervakningskamera och stora app-ikoner till en skyline och en hel flygplatssäkerhetskontroll.

I fotoserien “Sneakers attack” använder han dessutom wellpapp för att bygga modeller.
– Jag håller nu på med ett stort projekt som kommer att plåtas snart: en kalender för sneakersmärket “kangaROOS”. Jag har byggt alla deras 12 signaturmodeller i papper med well som stabil bas inuti.

Har du något drömprojekt du skulle vilja göra i well?
– Ja faktiskt! En stor installation av en djungel med exotiska blommor och fåglar i häftiga färger.

Tillbaka till nyhetsbrevet