Pappersbaserade förpackningar populärast

Enligt en nyligen genomförd internationell undersökning av YouGov, på uppdrag av Confederation of Paper Industries (CPI), är pappersbaserade förpackningar det självklara valet när man handlar mat och färskvaror. Studien är genomförd i sju europeiska länder och av de som hade någon preferens föredrog hela 68 % pappersbaserade förpackningar jämfört med 32 % som föredrog plast.

Generalsekreterare för Fefco, Angelika Christ menar att detta är ytterligare bevis för att wellpappförpackningar möter såväl moderna konsumenters som återförsäljares krav på funktionella och hållbara livsmedelsförpackningar.

– Resultaten visar att wellpapp fortfarande är den populäraste formen av förpackningar i de största länderna i Europa. Slutsatsen av studien är att konsumenter är mer benägna att köpa dagligvaror, inklusive frukt och grönsaker, om de säljs i pappersbaserade förpackningar än om de säljs i plastförpackningar, säger Angelika Christ.

Studien upprepar resultatet från en tidigare studie som genomfördes förra året i Storbritannien. I denna studie menade 93 % av de vars inköp påverkades av förpackningstyp att de föredrog produkter i pappersbaserade förpackningar, som exempelvis wellpapp.