Världens dyraste förpackningar

En lunchlåda av guld, en äggförpackning för 280 kronor eller en mascara förpackad i ädelstenar med prislappen 87 miljoner kronor. Här är listan över några av de dyraste lyxförpackningarna i världen.

bildmontage_papper

1.
280 kronor för en äggförpackning av well. Det kanske låter osannolikt, men det blev en riktig storsäljare när modehuset Maison Martin Margiela bestämde sig för att sälja ”fourtune eggs” i sina butiker. Nu går de att köpa på flera sajter i Sverige.

2.
Restaurangen Takashimaya i New York blev berömd 2011 när den lanserade lunchlådan Oscheriyori till ett värde av 1,59 miljoner kronor. Den höga prislappen beror på materialvalet, den 3,3 kilo tunga boxen är gjord av 18 karats guld.

3.
Att unna sig en mascara från sminktillverkaren H. Couture Beauty’s kan innebära en nota på cirka 87 miljoner kronor om du vill ha mascaran förpackad i 2 500 blåa diamanter. För 3 500 kronor extra får du även refill för resten av livet, något som över 1 700 kunder har köpt (då med den billigare förpackningen av 18 karats guld, beströdd med 1 000 diamanter).

4.
Modehuset Guerlain vill ordagrant sätta guldkant på kundens vardag. Läppstiftet KissKiss går att köpa i en förpackning gjord av 18 karat guld med 199 diamanter, smaragder och rubiner. Priset? Den nätta summan av ca 480 000 svenska kronor.

5.
Världens dyraste förpackningar är inte gjorda av wellpapp, däremot används well för att förmedla värdet av och skydda många dyrbara produkter, bland annat en av världens mest exklusiva olivoljor; l Verd del Poaig Extra Virgin Olive Oil. Materialet valdes för att kommunicera oljans miljövänliga framställning, ett kretsloppstänk som återspeglas av materialvalet. Producenten anser att wellpapp skyddar de dyrbara dropparna bäst.

Tillbaka till nyhetsbrevet