Wellpapp – en nyckelspelare i julhandeln

Allt fler svenskar handlar sina julklappar på nätet vilket gör november och december till hektiska månader för alla företag som ska leverera varor innan jul. Wellpapp spelar en viktig roll för att varorna ska komma fram i gott skick. Den digitala bokhandeln Adlibris skickar ut över en miljon böcker kring jul.
– Wellpapp
är ett lättarbetat och miljövänligt material som passar bra för vår typ av försändelser, säger Linnea Wiklund, PR-ansvarig på Adlibris.

Alla Adlibris försändelser skickas ut i wellpappförpackningar. I juletider innebär det strax över en miljon böcker.
– Julen är en av våra absolut mest hektiska och roliga perioder. För att se till att alla julklappsböcker skickas ut i god tid stärker vi upp med extrapersonal till vårt logistikcenter i Morgongåva och det åker även upp ett gäng från kontoret i Stockholm för att hjälpa till med packningen, säger Linnea.

Att de använder just wellpapp när de skickar ut böcker är ingen slump enligt Linnea utan ett naturligt val då det både är ett lättarbetat och samtidigt miljövänligt material. När det gäller möjligheterna framöver med innovativ förpackningsdesign tror Linnea att det finns potential att utveckla ännu smartare förpackningslösningar.
– Vi försöker alltid att använda så lite förpackningsmaterial som möjligt av hänsyn till miljön och där finns det alltid utrymme för förbättringar. I ju större utsträckning förpackningsdesignen kan anpassas direkt efter produkten desto mindre spill, säger Linnea.

Vad tror du blir er populäraste julklapp i år?
– Det är svårt att förutspå, men min gissning är att det antingen blir ”Analfabeten som kunde räkna” av Jonas Jonasson eller ”Nyckeln” av Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren.

Tillbaka till nyhetsbrevet