Wellpappnytt #1 2016

Välkommen till årets första nummer av Wellpappnytt!

I det här numret kan du bland annat läsa om en ny studie som har kartlagt industrins behov på förpackningar, och inom vilka områden förpackningsindustrin behöver bättra sig. Vi får också koll på vilka trender vi kan hålla utkik efter i förpackningsindustrin under året. Sist men inte minst tar vi upp en innovativ lösning på hur man kan använda wellpapp, nämligen som ett miljövänligt alternativ vid sista vilan.

Trevlig läsning!

/Lennart Uhlmann, VD Svenska Wellpappföreningen
Sofia Erixson listar de största förpacknings-trenderna 2016

Nytt år betyder nya trender att hålla koll på. Något som är gemensamt för alla trender är att kunna framhäva det absolut viktigaste och strunta i resten. Tydlighet är det som efterfrågas av dina konsumenter. Detta menar Sofia Erixson som driver den populära förpackningsbloggen http://sofiaerixson.se/ som listar årets sex största förpackningstrender.

Läs hela trendspaningen här >>

Industrin efterfrågar enhetliga förpackningar

En studie om enhetliga funktionsstandarder för wellpapp har precis avslutats av forskare på Innventia. Studien har bland annat kartlagt industrins krav på förpackningar, och inom vilka områden förpackningsindustrin behöver bli bättre. Wellpappnytt intervjuade Johan Alfthan, en av forskarna bakom projektet.


Läs mer här >>
Nu är det möjligt att ta den sista vilan – i wellpapp

Inger Björsing tyckte inte att det var försvarbart att använda träd som vuxit i tiotals år till kistor som bara ska brännas upp. Tillsammans med sin man Carl-Axel Persson har hon nu uppfunnit en miljövänlig kista gjord i wellpapp.

Läs mer här >>
Share
Tweet
Forward
Fredrik Lemke på Anthon Berg, som förbereder sig inför påskhandeln.

1. Hur rustar ni er inför påsken?
Anthon Berg är marknadsledande inom säsongsartiklar för påsken. Vi är starka inom framförallt sockerkanderade ägg med marsipan eller hel mandel. I år lanserar vi en ny gåvoask med större ägg fyllda med ren marsipan eller marsipan som är smaksatt med lakrits eller nougat.

2. Högtidssäsonger brukar innebära exponering av bland annat choklad i butiker. Hur tänker ni när ni skapar era exponeringsställ?
Våra exponeringsställ ska lyfta Anthon Berg som ett premiumvarumärke och skapa synlighet i butik. Vi använder wellpapp som är ett stabilt material med många möjligheter inom effektfullt tryck.

3. På vilket sätt använder ni wellpapp förutom i era exponeringsställ?
I transportförpackningar och även skyltmaterial.

Chef Varuförsörjning Bokus
Wellpapp på agendan i EU-parlamentet

De flesta av medborgarna i EU använder pappers- och wellpapp-produkter flera gånger varje dag. Det är därför logiskt att dessa frågor diskuteras inom EU-parlamentet. Vår systerorganisation i Bryssel (Fefco) träffade en europaparlamentariker, bl.a. Olle Ludvigsson från Sverige för att prata om wellpappens framtid. På mötet diskuterade man bland annat cirkulär ekonomi, klimatmål och digitalisering.