Wellpappnytt #3 2014

Om du inte kan läsa detta mail, klicka här
Välkommen till årets tredje Wellpappnytt!
I det här numret kan du läsa om industrins möte med de nya parlamentarikerna i Bryssel, hur wellpapp kan hjälpa till att möta hälsotrenden och vilka mässor du inte får missa i höst. Vi har även träffat den osynliga lagerarbetaren som trollar bort wellpapplådor och gör återvinningen ännu enklare. Dessutom - Cloetta berättar hur wellpappen räddar Halloween.
 
Trevlig läsning! 

Lennart Uhlmann, VD Svenska Wellpappföreningen
Möte med makten i Bryssel
Den tredje september bjöd den europeiska pappers- wellpapp- och kartongindustrin in de nyvalda EU-parlamentarikerna till en mottagning i Bryssel. Hela 30 parlamentariker från 13 länder dök upp.
Läs mer här »
Den osynliga lagerarbetaren 
Han är lagerarbetaren få känner till, men som gör livet enklare för hundratals butiksbiträden och lagerarjobbare runt om i Sverige.
  
– Utan Brickmannen skulle vi antagligen behöva nyanställa, säger Stefan Persson, butiksbiträde på Systembolaget i Gustavsbergs centrum utanför Stockholm. 
Läs mer här »
Feel well med well
Efter sommarens grillkalas vill många komma i form. Hälsotrenden har kanske aldrig varit starkare och allt fler konsumtenter efterfrågar närings- och hälsoinformation på förpackningarna. Det betyder stora möjligheter för wellindustrin.

Ät mycket frukt och grönt om du vill leva hälsosamt. Det säger flera studier, bland annat en ny undersökning gjord av the University College London. Forskningsresultat av det här slaget är såklart bra nyheter för frukt- och grönsaksproducenterna. Men för att verkligen dra nytta av hälsotrenden behöver de snabbfotade förpackningspartners.
Läs mer här »
Annika Lundgren, Marketing Manager på Cloetta
1.
Halloween närmar sig. Hur mycket går godisförsäljningen upp inför helgen?
– Godisförsäljningen gick förra året upp med sju procent inför Halloween. Det är vissa specifika produktgrupper som står för ökningen, till exempel barnklubbor.
2.
Använder ni wellpapp för att skydda godiset under transport? Hur?
– Ja, det gör vi. Vi använder pallboxar och pallhuvar som skyddar displayerna under transporten. Vi trär dem över displayerna.
3.
Använder ni wellpapp för skyltning i butik? Varför?
– Ja, det gör vi. Det är ett bra material att använda när man har många kampanjer under året och därmed behöver vara flexibel. Materialet är också enkelt för säljkåren att ta med sig.
Mässorna du inte får missa i höst
I oktober och november går de två mässorna Empack och Elmia Subcontractor av stapeln för den som vill ta del av det senaste inom förpackningsdesign. Jennie Heidenfors, projektledare för Empack, berättar mer om höstens höjdpunkt.
Läs mer här »
För att avregistrera dig, klicka här